(13.11.2014 13:16:48, Eva)
Tak za sebe bych do toho už znova nešla. Přijímačky jak řečeno dáš, pokud umíš anglicky a máš aspoň přehled o knížkách, který se zavážeš k přijímačkám přečíst (jestli takhle přijímačky fungujou).
Během studia musíš udělat souborné zkoušky z historie, filozofie a společenskovědního modulu. pro mě byla nejhorší filozofie, ale historie taky není procházka růžovym sadem, nečekej, že tě budou zkoušet z látky, která se učí na gymnáziu, všechno jde do detailů, pro tebe třeba úplně nepodstatných.
Na druhou stranu jsem studovala denní studium a časově mi to přišlo v pohodě, zvládala jsem mít i brigádu. Rozvrh si z velké části stavíš podle sebe, pár předmětů je povinných, ale zbytek zcela na tobě (ůžeš volit předměty v oboru, který tě zajímá nejvíc, nabídka je široká- filozofie, ekonomie, historie, sociologie). Buď budeš chodit na volitelné předměty a sbírat za ně kredity, nebo nebudeš a místo toho budeš číst knížky a psát na ně eseje, za co jsou taky kredity.
takže tom pro mě bylo plus, je čistě na tobě, jakou cestu zvolíš. Ale jinak tě ta škola nijak moc neprofiluje, ani pro budoucí magisterské studium. Co se naučíš, je pracovat samostatně a pracovat s literaturou (množství zpracovaných knih je během studia docela velké), naučíš se sortovat informace podstatné a nepodstatné, což je určitě fajn schopnost, ale na to se nikdo v budoucnu neptá.
Asi tak, jak to přesně funguje dnes, nevím, absolvovala jsem už pár let zpátky.
reagovat zde