(07.09.2025 11:32:13, Petr)
Soukromý sektor. - tedy jako u všech soukromých škol.
A tady je velká otázka.-.. já tuto "školu" a diplom mám cca 10 let a je pravda, že právě díky pojetí "mezinárodní institut podnikatelství a práva" jsem prakticky ihned nastoupil jako manažer junior mezinárodního obchodu a tam jsem se za 6 let vypracoval na šéfa celé firemní divize na import a export. Takže když to shrnu - v soukromém sektoru, pokud nejsi úplné tupelo se můžeš prorazit právě díky spojení "mezinárodní institut podnikatelství a práva" - v soukromém sektoru ti nikdo nebude zkoumat, zda je ten diplom pravý nebo ne, a zda si říkáš mgr oprávněne nebo ne.
Díky tomu, že se tituly už nezapisují do OP je to i "jedno" kde to máš.
TEXT pokud by se v tom někdo hrabal, tak používáš titul Mgr. neoprávněne - což je přestupek, ale když bys dal čestné prohláíšení, že jsi o tom nevěděl a bla bla, tak ti jen vyhubují a nesmíš to nikde používat.
Takže pokud ti jde o to, aby sis mohl s čistým svědomím říkat Mgr. tak sem nelez nebo si udělej jinou offico školu.
Pokud ti jde o to, najít práci, tak je to jakože třeba lepší než kdyby s měl diplom z UJAKu, který je sice oprtoti téhle hnusné kartičce platný, ale není tak profláknutý, právě díky tomu, že to nikdo nezná, když k diplomu připojíš i dodatky se znamkami, tak to působí normálně -.
Další problém je při doložení, uředně ověřené kopie, protože ČP a ChechPoint ti to nebudou chtít ověřit. Takže musíš na úřad a tady už může být dusno... proože ti řeknou, že to není žádný pravý ani znatelný diplom, listina nebo dokument, který ti mohou ověřit. Je to pak spíš sázka na štěstí ma koho narazíš.
Když to shrnu - v soukromém, sektoru máš šanci, nejlépe u menší firmy a pak každý kouká jen na praxi a zkušenosti. Nikdo ti neude zkoumat zda jsi Mgr. oprávněně nebo ne.
Takže nejlepší cesta je se tomuto "institutu" úplně vyhnout - ušetříš si zbytečné nervy. když už to ale máš vystudované, tak využij to co máš tedy zdůrazni právě to mezinárodní právo, (pokud se v tom fakt vyznáš) a prostě si bud jistý své ceny. Pokud to máš jako úplně první zaměsnání, tak zvol menší firmu - tady ale můžeš právě vyniknout jako tupelo nebo jako eso nebo nějaká střední korporát, abys získal praxi. A pak už všichni koukají jen na praxi a zkušenosti do životopisu si to určit piš jako Mgr. ale napiš mezinárodní institut podnikatelství a práva v prate, ne užhorod nebo jinou ehm... snad jsem pomohl, kdžtak email
reagovat zde
Email:
cipirekseznamcz