(04.12.2013 16:15:06, Karlíto)
Ahoj, přikládám několik referencí, které od studentů FD ČVUT dostaly nejvíce liků, tak snad to někomu pomůže.
"V kategorii nad čtyřicet tisíc měsíčně se ocitají vystudovaní právníci, ti, kdo absolvovali Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou nebo také Fakultu dopravní Českého vysokého učení technického. Patří sem i většina absolventů informatiky, ať studovali kdekoli." =Průzkum, který provedlo Středisko vzdělávací politiky Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy prostřednictvím agentury Median, odpovídali absolventi po 4-5 letech pracovní kariéry. (zdroj Lidovky 2011) (absolutně nejvyšší prům. plat byl zjištěn na FMV VŠE (57 tisíc), řekla bych, že hlavně díky jménu VŠE (absolventi VŠE drtivě válcují absolventy ostatních ek. škol a znalosti 2 jazyků v případě FMV) Já své volby jít na ČVUT FD absolutně nelituji, jsem tu spokojená a štastná. Sežere to dost času, ale baví mě to.
Na dopravku chodí ze všech fakult ČVUT asi nejvíc holek. Hodně jich je i na Masarykově ústavě (personalistika a řízení podniku) nebo na managementu a ekonomii ve stavebnictví na stavárně. Dopravka je s fak. bidomedicíns. inž. a Masarykovým ústavem asi nejlehčí součástí ČVUT. I když na každý fakultě ČVUT záleží na oboru. Nejtěžší obory jsou ty matematické na FJFI, těžká matika je i na FELU, i když ne tak moc jako u matemamických oborů na FJFI. Já studuju leteckou dopravu, nakonec jsem jí dala přednost před managementem a ekonomikou dopravy a telekomunikací. Jsem moc spokojená. Je to v pohodě zvládnutelné a ČVUT v CV je fakt něco
V rámci fakult ČVUT asi nejlehčí fakulta, pokud opomenu fakultu architektury, o který nemá nikdo moc páru (jen to, že je tam hodně koček

a Fakultu biomedicínského inženýrství, která je velkou neznámou. Fakulta dopravní je dobrou fakultou. Na bakaláři tu jste 4 roky, ale ted se to snad mění na 3 roky, i když to stejně mnozí nestihnou.

Ale to je jedno. Fakulta, ač ČVUT, tak je s trochou snahy docela dobře zvládnutelná. Takže se toho fakt nebojte, tohle není matfyz nebo jaderka. Vážně se to dá. A uplatnění v rámci ČVUT spíše na lepší úrovni, takže doporučuju.

Vše je dobré, učitelé fajn. Studium je trochu náročnější ale zajímavé a užitečné. Zázemí je dobré a vcelku levné.
Kdo chce si ze studia vezme to co potřebuje. Kdo nechce, tak také může projít...
reagovat zde