(23.09.2015 12:32:15, Ondřej Novotný)
Tak já to vezmu zase ze svého pohledu - Aplikovaná informatika
Kombinované studium doporučuji. Nikdy jsem neměl problém s vystupováním a chováním jakéhokoliv profesora nebo jiných vyučujících kromě jedné vyjímky a to Ing. Macha, jehož puntičkářství v kombinaci s reakční dobou lenochoda mi prodloužily studium min. o jeden semestr.
Přijímáni jsou studenti bez PZ, proto je možné potkat studenty, kteří by možná neuspěli u PZ na státní škole (vysoký věk, pracovní zaneprázdněnost), ale to neznamená že by nezvládli studium na VŠ. Tito studenti většinou neprojdou ani k prvním souborkám.
Studium formou tutoriálů, jedná se o bloky v pá. a v sobotu po celý den.
Co je na přednáškách nevím, jelikož jsem se bez nich po celou dobu studia obešel a učil jsem se jen z materiálů v ŠISu. Naprosto postačovaly.
Materiálů na informačním systému je absolutní dostatek, někdy i přebytek.
Samostudium je součástí dálkového studia a pro to se inf. systém bezvadně hodí, obzvláště se systémem podmínek zápočtů, kde je studentovi a vyučujícímu umožněno odevzdávat, resp. ohodnocovat různé práce.
Zkouší se jen 6. a 9. měsíc. Termíny jsou málopočetné, vzhledem k počtu studentů - proto není možnost přihlášení na opravné termíny (termíny společné pro denní a kombinované studium). Studenti tak přetahují zk. do vyšších ročníků, prodlužují studium a nekonečně platí(když člověk přetahuje na soukromé škole, tak to bolí dvakrát více).
Počet studentů kombinovaného studia není nízký a vzhledem k tomu, že jsou fakticky nuceni prodlužovat, zřejmě jde o významnou část přísunu peněz.
Dálkové studium je náročné (mám srovnání se státní školou, kde jsem si to myslel také). jde o to, že ačkoliv máte k dispozici nástroje, jako ŠIS, díky kterému nemusíte kvůli každé hlouposti do školy, tak v průběhu studia je několik milníků, které musíte překonat. Dnes se to mění, ale my jsme museli mít například hotovou státní zkoušku z Makra a Mikra, abychom vůbec mohli k závěrečným zkouškám + tři souborné zkoušky z jazyka, algoritmizace a účetnictví. Závěrečné zkoušky se pak skládaly z dalších čtyř samostatných zkoušek - Obhajoba bak., práce, Podnikové hospodářství, Aplikovaná informatika a volitelný blok pro IT.
Z některých důležitých zkoušek Vás mohou nemilosrdně vyrazit i na třetí pokus. osobně jsem takový případ viděl při státní zkoušce právě z ekonomie u docenta Becka.
DOPORUČUJI - všem, kdo nehledají vysokou školu alias továrnu na tituly. Vlastní pílí, komunikací a vytrvalostí dospějete ke zdárnému konci.
reagovat zde