(21.01.2014 19:21:25, E.T.)
Zajímavé recenze na školu od 3 studentů:
Přijímací zkoušky se nekonají, dostane se sem úplně každý. To je pak hodně znát i na inteligenci studentů na škole. Musí tak být snížena i potřebná hranice k vykonání předmětů, o nedůstojném chování studentů a dokupování pokusů na zkoušky už raději snad dále ani nemluvit. Hodně lidí je tu na oboru ekonomika podniku, ten taky pak podle mě, co jsem se tak bavil, vytváří nejvíc nezaměstnanejch. Každej druhej absolvent z týhle školy nemá práci. Škola má špatné zázemí i pověst, ačkoli na tom JČU není o moc líp, tak i ona VŠTEČB docela pohrdá. Škola není těžká, vystuduje ji snad každý trouba, na zkoušky není třeba se nějak moc šrotit, je vidět dost velká benevolence, i když to bude asi u více regionálních škol, v Opavě, Jihlavě, Hradci či Liberci to určitě nebude jiné . Užitečné a uplatnitelné vzdělání tu podle mě prostě nezískáte. Když už sem, tak volte nějakej technickej obor, ted by se mělo otevírat dokonce něco novýho, kde se bude spolupracovat s Českýmadráhama, takže to by mohlo být dobré pro budoucí uplatnění. Ekonomický obor na naší škole vytváří spíš jen budoucí se(x)kretářky a číšníky, to je můj názor a zkušenost.
Myslím, že škola to není úplně špatná, nicméně by možná šla trošku upřednostnit kvalita nad kvantitou. Obtížnost je na úrovni střední školy, kterou jsem před dvaceti lety vystudoval. Přístup kantorů mi přijde většinou rozumný, snaží se brát ohled na to, že jsem dálkař. Doposud jsem neměl žádný větší problém, zkoušky dávám na první termíny - studuji obor doprava a logistika. Co se týká uplatnění, měla by skutečně škola zapracovat na svém kreditu. Díky tomu, je je všeobecně považována za jednoduchou, nemá zde získaný titul patřičnou váhu a věřím tomu, že zaměstnavatel upřednostní absolventa z jiné školy.
Nikomu bych to nedoporučoval. Kromě již zmíněné pověsti má spoustu dalších nedostatků. Ale nesouhlasil bych tak úplně s uživatelem "školazakladživota" ohledně náročnosti zkoušek. Dnes už to není tak jednoduché, jako dříve a i když to má do skutečné VŠ hodně daleko, není to zase úplná procházka (to říkám především pro ty, kteří si myslí, že se opravdu není třeba učit a že udělají školu levou zadní) - nestojí to za to, pokud je někdo chytrý, radil bych mu jít jinam, pokud ne, bude mít problémy i tady. O pověsti školy a studiu "za 500" přes CŽV je zbytečné něco více psát, škola je už poměrně známá v celé republice, takže varování je dostatečné.
reagovat zde