Ahoj,chtěla bych se zeptat,zda-li někdo nemá zkušenost s nějakým dobrým biologickým popř. chemickým oborem? Nemůžu se rozhodnout kam jít. Nejspíš jsem zcela jistě vyloučila všeobecné lékařství. O farmacii také nestojím. Poslední dobou jsem začla uvažovat nad zubním lékařstvím, ale také už jsem přemýšlela nad např. zdravotním laborantem nebo mě zajímají obory jako mikrobiologie,embryologie a podobně. Bohužel se nemužu rozhodnout, co z toho všeho. Vše má své plusy a mínusy. Potřebovala bych radu od lidí, kteří ty obory studují. Zajímaly by mě jaké jsou výhody a nevýhody. Taky mě i zajímá, jak může být ta práce v budoucnu platově ohodnocená. Prostě jakýkoli názor se cenní :-) Ráda si poslechnu i o nějakém jiném zajímavém oboru. Nevím, jak se rozhodnout. Jediná jistota je ta biologie,popř. chemie. Chtěla bych z té škály biologicko-chemických oborů vybrat ten nejlepší, nejvýhodnější, prostě vidět, jak to vidíte vy ostatní :-) Děkuji předem za odpovědi.
Email: kapustova.veronikaemailcz
Biologie,chemie, ale jaký obor?
31.08.2011 21:52:59, Veronika, zhlédnuto: 4820x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
-
(03.10.2011 11:45:59, ANA20) Také jsem měla podobné dilema Já si nakonec vybrala chemii a technoloigii potravin a jsem spokojena.Ze by to bylo vylozene tezke se rict neda,ale lehky to teda taky neni.A co se tyce uplatneni-jist budou ldi dycky a rozbory tudit taky nikdy neubydou;-) reagovat zde
-
(26.11.2011 16:36:52, Klára) Ahoj Veroniko,
já jsem ve 3 .ročníku Bc. na UK oboru Molekulární biologie a biochemie organismů. Co se týká úrovně naší školy, tak 100% kvalitní. Učí tu opravdu lidé, kteří danému oboru rozumí a dělají ho s láskou. Bohužel, takovéto (a podobné) obory se nedají dělat pro peníze. Tedy spíše se zeptej sama sebe, jestli je tvým posláním stát se nadšeným vědcem a nebo dělat v oboru kde si vyděláš i lepší peníze. :-) Také počítej s tím, že jako biolog musíš studovat aspoň na Ph.D., abys "za něco" stála. To co bych vytkla naší škole, je nulová příprava studentů na možnost dělat tuhle práci i v privátním sektoru- u nás se vychovávají pouze vědci.
reagovat zde
Email: klara.kalabovagmailcom-
(16.01.2013 22:37:57, Inkvizitor) To ovšem není chybou školy, to je tím, že v ČR prakticky neexistuje poptávka po molekulárních biolozích mimo čistou a aplikovanou vědu, tedy vesměs v rámci univerzit a Akademie. reagovat zde
-
Podobné příspěvky:
- Chemie vs Biologie - uplatnění - Výběr vysoké školy
- VŠCHT - obor Biochemie a biotechnologie a Syntéza a výroba léčiv- jaký si vybrat ? - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
- přf molekulární x experimentální biologie - Výběr vysoké školy
- Klinická biologie a chemie - Výběr vysoké školy
- Zdravotní laborant nebo obor Klinická biologie a chemie?! - Univerzita Pardubice
- MUNI nebo UPOL? - Přf, Molekulární biologie - Výběr vysoké školy
- obor Chemie na VŠCHT - Výběr vysoké školy
- Farmacie nebo klinická biologie a chemie v Pardubicích? Poraďte :) - Výběr vysoké školy
- Kam na VŠE a jaký obor? - Výběr vysoké školy
- Farmakochemie a medicinální materiály / Klinická biologie a chemie UPCE FCHT - Výběr vysoké školy
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 10.10.2024 13:20:23.