(09.12.2011 13:06:07, Ida)
Ahoj!
Já jsem studovala specku na OU v Ostravě. Studium jsem předčasně ukončila v prvním semestru třetího ročníku. Měla jsem dobrou práci a nestíhala učení. Tím bych taky chtěla varovat všechny pracující studenty. Nenechte se unést výdělkem!
Některé předměty jako třeba psychologie, psychiatrie, pediatrie apod. mně moc bavily některé značně méně

U nás byla velká nevýhoda, že jsme měli pozdě praxi (až v druháku) a navíc jí bylo dle mého soudu málo. Navíc až v té praxi se člověk doopravdy dozví, o čem ta práce je a hlavně za kolik!
Pokud nemá člověk opravdu silný vztah k Romským, handicapovaným, obtížně vychovatelným nezvladatelným dětem a nechce se té práci zcela obětovat, pak nemá smysl začínat.
Musíme si být jisti, že budeme mít dostatečnou zpětnou vazbu. Není to jen práce s dětmi, ale hlavně boj s legislativou. Některé předpisy jsou úplně nesmyslné a hodně tím už tak nelehkou práci komplikují. Vymyslel je člověk, který snad problematiku spec.ped. ani koutkem oka neviděl. Občas mi tato práce připadala jak házení hrachu na zeď. V tomto má medicína určitě jasněji.
Každopádně souhlasím s pisatelkou Laurou Hermionou

Mám několik kamarádek dnes už lékařek a musím říct, že mně trochu mrzí, že jsem tehdá tu medinu taky nezkusila. Nevěřila jsem si. A stejně jsem školu nedodělala, protože jsem šla na obor, který jsem tolik dělat nechtěla.
Od té doby jsem vystřídala několik zaměstnání a snažím se dostat na obor po kterém opravdu toužím.
Držím palečky, ať už se rozhodneš jakkoli!
Každopádně se přikláním k medicíně!
reagovat zde