31.07.2011 13:40:11, Pavlína, zhlédnuto: 533x, reakcí celkem: 4Reagovat na příspěvek
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jaké musím mít vysvědčení o maturitní zkoušce když se chci dostat na Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity(všeobecné lékařství).Dívala jsem se na různé stránky a nikde to nepíšou.Děkuju za odpovědi.
(01.08.2011 08:39:16, Hans)
Jakékoliv maturitní vysvědčení, nezáleží na oboru, musíš mít prostě maturitu.
reagovat zde
(01.08.2011 09:46:32, Pavlína)
Já jsem myslela jako známky které dostanu na maturitě,tak jaké musím mít,jestli to je třeba do průměru 1,2 nebo takhle
reagovat zde
(20.08.2012 16:47:22, Tereza)
O známky se nikdo nestará. Jde jen o to, abys měla prostě úspěšně složenou maturitu. Mimochodem si ale myslím, že pokud budeš mít z maturity z BIO, nebo CHE a nebo i z fyz na vysvědčení známku horší než 2, budeš mít možná při studiu problémy a nebo se s takovýma známkama na fakultu ani nedostaneš, protže to svědčí o tom, že tam budou nějaké mezery. Pokud ale horší známku zavinil stres, nebo podobné faktory, samozřejmě to nesouvisí. Jde spíš o to, jaké výsledky jsi měla v průběhu studia. Třeba má kamarádka schytala trojec z chemie na maturitě, ale dostala se na LF UPOL a jinak nikdy ve škole problémy neměla. Takže asi tak...
reagovat zde
(20.08.2012 16:49:04, Tereza)
Jinak ale nemluvím o fakultách, kde berou na průměr!!! To je něco jiného. A netýká se to jen maturitního výza, ale celkového průměru na koncích roků v době 4 let středoškolského studia.
LF MU - nebere na průměr LF KU - bere do průměru 1,2 LF UPOL - bere do průměru 1,5 (nebo také 1,2) tím si nejsem jistá.
reagovat zde