Konkrétně jde o VOŠ a SPŠE Plzeň, podal jsem si přihlášku na obor Elektrotechnika (slaboproudý směr - výpočetní technika), pak jsem zjistil, že se tam učí pouze 1 cizí jazyk ale rodiče chtějí abych uměl aspoň 2, v úvahu připadá obor Informační technologie - aplikace osobních počítačů - zaměření informatika v ekonomice, kde se učí 2 CJ.
Když to nepůjde nevadí ale stejně bych rád věděl, jestli by to bylo možné. Výchovný poradce na ZŠ říká že možná ano (abych se zeptal první den jak nastoupím do školy), ale nejsem si jistý.
Ještě jeden dotaz: po dokončení SPŠE bych chtěl studovat obor Informační a komunikační technologie na VOŠ. Nebudou mi chybět nějaké znalosti, když půjdu na elektrotechniku?
A když už půjdu na elektrotechniku, učí se to tam od základů nebo je potřeba mít už nějaké znalosti a zkušenosti? (foter říká, že tam chodí akorát ti, co s elektrotechnikou pracují odmalička a prospěch kolem 1,2 mi bude k ničemu) Uvítal bych radu od někoho, kdo má zkušenosti na SPŠE, ještě líp na dotyčné škole v Plzni.