(15.01.2011 14:30:51, Sailen)
Ahoj, tak já první rok studuju žurnu v Olomouci dvouoborově s uměnovědou. Porovnání s jinými univerzitami nemám, hlásila jsem se i do Brna, ale narazila jsem na stejný problém jako ty (ZSV). Nevím, co by ti přesně pomohlo, ale upřesním pár věcí:
1) zatím mě neučil žádný češtinář (ale samozřejmě záleží na volbě předmětů a jednooborovosti/dvouoborovosti) Vetšinu předmětů mě učí lidé z praxe + máme pásmo přednášek o médiích, kde je každý týden pozvaný někdo jiný.
2) je pravda, že stav budovy, v níž se KZU nachází, je v katastrofálním stavu, katedra se už asi 5 let snaží o přestěhování, ale UP zatím nebyla schopná nabídnout žádnou vhodnou alternativu
3) podle mého názoru nemá smysl studovat žurnalistiku jednooborově, vždy je dobré nejprve mít specializaci, něčemu pořádně rozumět, aby o tom člověk mohl psát (proto druhý obor). Když vyjdeš ze školy po vystudování jednooborové žurny, budeš mít spoustu spíše teoretických než praktických vědomostí (z toho žádná redakce moc odvařená nebude) a žádnou konkrétní odbornost danou titulem (z toho taktéž ne)
4) ano, je pravda že tu jsou učitelé, kteří učí úplné ***iny, jsou arogantní (na jeden předmět takového mám) a člověk by je nejraději někam kopl, ale pochybuji, že v Praze nebo Brně nerazíš na zázračný učitelský sbor plný zábavných chápavých spravedlivých dochvilných nechybujících spolehlivých profesorů (zkrátka všude se nejde někdo)
5) v porovnání s mým druhých oborem můžu konstatovat, že žurnalistika je celkem flákárna
reagovat zde
Email:
sailen.esgmailcom, Web:
sailen.ic.cz