Jen takový názor. Studuji státní vysokou a soukromé mi vůbec nevadí, ale co je blbý tak to že generují mnohem víc lidí s VŠ diplomem, kteří by jinak neměli šanci ten titul dostat. Bohužel to je ten problem. Na veřejných jsou taky takový lidi - třeba to budu i já - diplom ještě nemám, ale je to v mnohem menším měřítku. Bojím se, aby to za pár let nebylo jak v Rusku, že u nás bude každy Ing - nic proti nim.
Soukromé VŠ
04.08.2008 11:31:15, Tereza, zhlédnuto: 497x, reakcí celkem: 8Reagovat na příspěvek
-
(04.08.2008 14:55:55, Arianna) No kdyby to bylo jako v Rusku, tak by to vůbec nebylo na školu, protože v Rusku je mnohem náročnější učivo než u nás i než mnohde na západě - aspoň u techniky, fyziky, matematiky a přírodních věd.
Já byla v Rusku na stáží asi před 13 lety na oboru mezinárodní ekon. vztahy. Byl to příšernej záběr: neskutečně těžká matematika, statistika, matem. modelování, obecná ekonomie ve velkém rozsahu, dějiny svět. práva, dějiny ekonomických učení - v podstatě celé dějiny lidstva, finance, národní hospodářství, + čtyři jazyky, dva světové a dva nesvětové (ruština se nepočítala, to byla samozřejmost). A pokud jsi něčemu v rušitně nerozuměl, nikdo se s tebou moc nemazlil. Učební osnova dvou současným českým stud. programům. Ale slyšela jsem, že se to dost změnilo a šlo to dolů. Každopádně kdyby byli lidi takto vystudovaní, tak to jsou megaodborníci. reagovat zde-
-
(04.08.2008 18:04:04, Tereza) No za komunistů tam na Ing.posílali samí dělníky atituly jim dávali po pár letech - podobně jako u nas - dojičky a po 2 letech z nich byly pravničky. Tak jsem to myslela reagovat zde
-
-
-
(04.08.2008 19:41:08, Martin) No, asi se s tím budeme muset smířit. Stejně jako ze zdraví se ze vzdělání stane byznys (pokud se už nestal). Nebudou rozhodovat znalosti a dovednosti, ale peněženka. Diplom si prostě koupíš... reagovat zde
-
(10.09.2008 13:12:30, merlyn) Já jsem studovala státní a soukromou VŠ. Požadavky kladené na studenty na soukromé mi připadaly stejné jako na státní, mnohdy i vyšší. Mám pocit, že v mnoha lidech přetrvává dost velká zášť proti soukromým školám, ale podle mě celkem zbytečná. Včem jsme jako absolventi státní VŠ lepší než absolventi soukormé? reagovat zde
-
(11.09.2008 11:40:56, Lesanka) Ahoj, Tvůj názor jsem absolutně sdílela do loňského roku, co můj kamarád začal dělat soukromou VŠ, a pak mi ale sklaplo...to, co po nich chtěli, bylo ve stejném ne-li vyšším rozsahu než na VŠ (vím, jaké to je na veřejné VŠ), arogance a chování ke studentům úplně stejné jako na veřejné, a u státníc půlka lidí prolítla !!!!!!!!!!!! takže jako na veřejné...takže dost záleží na škole a na této ani omylem neplatí, "že si zaplatíš titul" reagovat zde
-
(11.09.2008 12:47:44, Lucy) A o jakou vš je jednalo?
Jako já chodím taky na soukromou a kamarád z vše mi pomáhal s mikro a makro a čuměl co to po nás chtej že to oni vůbec nedělali..takže jako asi fakt zálezí na škole a konkrétním učiteli...a myslím si že konkrétně z praze je uplne jedno zdali jste na státní nebo soukromý...učí tam stejný lidi se stejnejma požadavkama.. reagovat zde-
(13.09.2008 18:32:46, Lesanka) Jedná se o BIVŠ, bankovní management...a s těmi učiteli je to fakt, byla jsem 2 roky na VŠE a učitelé, kteří učí tam, učí i na BIVŠ, ne všichni, ale pár jich je...myslím, že to takhle řeší více učitelů z více veřejných škol, přivýdělek je holt přivýdělek reagovat zde
-
-
Podobné příspěvky:
- Státní vs.Soukromé - Ostatní
- Student soukrome skoly se projevil - to je UCHO! - Informace o studiu
- Soukromé VŠ - absolventi bez praxe a s praxí - Ostatní
- Soukrome skoly propadly - Informace o studiu
- soukromé vysoké školství - Výběr vysoké školy
- soukromé - Ostatní
- Soukromé VŠ lepší než státní? - Informace o studiu
- SOUKROMÉ EKONOMICKÉ ŠKOLY - Vysoká škola ekonomická v Praze
- Přechod ze soukromé školy na státní - Informace o studiu
- Soukromé VŠ - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 15.09.2024 09:58:48.