za necelý měsíc dosáhnu šestnácti let věku - a právě z mého stáří vyplývá, že spousta překrásných věcí jest mi prozatím zapovězena - jako například vzdělávání se ve staroslověnštině. V Praze (kde od září budu studovat na gymnáziu - zvolila jsem si školu velice liberární, spíš nedobrou - a to proto, abych se mohla plně věnovat literární vědě a věcem s ní souvisejícím) jeho výuku v současné době nabízí pouze jedna jazyková škola v hlavním městě (a nic soukromého se mi nepodařilo dohledat, bohužel) - a byla jsem ochotna a odhodlána se do kurzu přihlásit, ačkoliv byl poměrně drahý a já bych si jej musela financovat sama - protože rodiče mi platí latinu, němčinu (to vše pro literární vědu a bohemistiku - ráda bych si jednou díla vzniklá na našem území přečetla v originále) - poté, co jsem se na ně obrátila s požadavkem, že bych se od září u nich chtěla učit staroslověnsky (strašně mě ten jazyk přitahuje, už asi dva roky mám přání věnovat se mu), mi ale odpověděli, že se ještě ozvou, ale že si nejsou jisti, zda se jim výuku pro mě podaří zajistit - takže nezajistí - pořádně se vykrucovali - zřejmě je pro ně neperspektivní otevírat kurz pro jedhoho účastníka - navíc nepříliš majetného...
A tak jsem se chtěla zeptat, není-li tu mezi Vámi například nějaký pražský student, který má straoslověnštinu ve škole a ovládá ji minimálně tak, aby ji mohl učit mě? Bylo by to vlastně něco jako dlouhodobá brigáda - měla bych zájem o jednu hodinu týdně a byla bych schopna za ni zaplatit až 300 Kč (více opravdu nemohu, protože sama si vydělávám jen o prázdninách...) - vím, asi jsem trapná a blázen, ale opravdu bych chtěla staroslověnštinu ovládat. :-)
Přeji krásné láto všem. A dávejte na sebe pozor!
S úctou Vám oddaná E.
Email: eva.dusakovakliknicz, Web: http://capek.misto.cz, ICQ: 370