Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké mám možnosti na získání/udržení statusu studenta, pokud v současné době studuji již rok VŠ, ale od září chci nastoupit na roční pomaturitní studium cizího jazyka, ale vzhledem k tomu, že se na něj hlásím až rok po maturitě, neměl bych nárok na status studenta a z finančních důvodů bych si studium nemohl dovolit. Nyní nemám dostatek kreditů na postum do dalšího semestru (do 3. semestru - 2ročník) ,protože jsem již počítal s ročním studiem jazyka a o něčem jako "status studenta" jsem se dozveděl teprve nedávno. Myslel jsem, že pokud studuji , ať už cokoliv, stát za mě bude do 26ti let zdravotní pojištění a jiné věci platit, netušil jsem, že jsou s tím takovéto komplikace. Každopádně pokud mě i s nižším počtem kreditů než je potřeba pustí do dalšího semestru, budu mít status studenta na celý rok nebo jen na onen jeden semestr, tedy jen na půl roku? Existuje určitá lhůta po které škola může vyhodit studenta ze školy při neplnění studentských poviností/docházky? Jak se tedy získá status studenta a kdy přesně zanikne? Jaké mam v této situaci možnosti na udržení statusu studenta alespoň po onen jeden rok? Předem děkuji za každou pomoc.Email: jack.ovenseznamcz, ICQ: 162