(07.06.2011 23:37:57, Marek Horkavy)
Tak abych to osvětlil těm, kteří se po třech letech po mojí situace též do podobné dostali.
1) Do třetího semestru na vejšce jsem jakoby nastoupil, neměl jsem sice dostatek kreditů na postup, ale vyhazov přišel až někde v listopadu
2) Od září jsem studoval jazykovku - jednoleté pomaturitní studium i když jsem měl dávno po maturitě, jediný problém byl, že jsem právě kvůli tomu neměl nárok na status studenta, ovšem studovat jsem to tak či tak mohl.
3) Do listopadu, než mě vyhodili z vejšky a já tak přišel o status studenta (a musel bych si celý rok studia na jazykovce platit soc. a zdrav.) jsem si oběhal vše nutné a přihlásil jsem se na úřad práce.
4) Na pracáku jsem se celý studijní rok držel, tvrdil jsem že si hledám práci přes internet, občas jsem jim sdělil nějaké informace kam jakože to jdu se ptát na místo a občas mě někam poslali oni ale tam mě přímo hned odmítli nebo jsme si rozumně promluvili a byli rádi, že nemusejí přijímat studenta bez praxe. Asi po šesti měsících jsem přešel na individuální plán kdy jsem byl veden na úřadu práce dále, docházel jsem tam ještě méně, práci jsem si hledal už jen já sám na internetu a občas jsem podal informace.
Závěrem: Ten rok se takto opravdu dal přežít a když jsem dostudoval, řekl jsem že se mi naskytla příležitost vycestovat do zahraničí na delší brigádu, zažádal jsem o ukončení vedení v databázi nezaměstnaných a měl jsem klid :-) Teď vesele studuji vošku, mám od ní status studenta a žiji poklidným životem

Jediná nepříjemnost, která by mohla během docházení na úřad práce nastat je že by tě vybrali do rekvalifikačního kurzu, teď nevím jestli jednou lze odmítnout a podruhé už ne, ale já to udělal jednoduše, vybral jsem si rek. kurz na webdesignéra, hlásilo se tam moc lidí, míst měli málo a proč mam o to zájem a jiné věci co se vyplňovaly s tím spojené mi zajistily že já projevil zájem, který chtěli vidět, ale nevybrali mě, protože nebylo místo a měl jsem klid

Přeji hodně úspěchu všem s tímto problémem, pokud se do této situace ještě někdy někdo dostane
reagovat zde
Email:
jack.ovenseznamcz