(09.07.2008 17:56:16, blept)
Takovej investigativní pořad by mě zajímal ;-) Jestli na něm pracuješ, držím palce! Pokud ne, je to opravdu dobré téma, které by si zasloužilo zpracovat - možná by se na to kromě reportáže dala napsat i nějaká práce (BP, DP). Mám na mysli nějakou studii např. o rozložení IQ, sociálního postavení, věku, školách apod. těch podvodníků.
Nesouhlasím s tím, že je to každého věc, do níž ostatním nic není. Když někdo např. něco ukradne, taky to není jen jeho věc. - Namítnete, že podvodně získaným titulem nic jiným nebere, že tam není poškozený (okradený). Ale poškození jsou všichni ostatní! Jsou podvedení, protože si myslí, že ten člověk získal titul právem. Jasně, že titul většinou nic neznamená (pokud se např. nerozlišuje plat podle SŠ x VŠ) a nesvědčí o tom, že ten člověk je chytrý. Ale je to prostě podvod!
Zdá se mi, že se ze společnosti nějak vytrácí morálka a svědomí. Tím neříkám, že jsem svatá, ani náhodou. Ale jsou přece určité hranice, za které nelze jít.
Každý podvodník ať se s tím srovná sám, třeba ho jednou začne hlodat svědomí. Nebo na něj někdo přijde. Na všechno se dá přijít! Teď po vás možná nikdo nejde, ale co až budete velcí šéfové/šéfky a nějaký ubohý podřízený vám bude závidět postavení a tak začně šťárat a šťárat...
reagovat zde