(24.03.2008 18:32:10, Lucík)
Ahoj,já jsem na VOŠZ v Praze tak ti něco můžu říct.Jsem ve druháku,učení je v podstatě opáčko ze sřední(až na nové předměty-sociologie,etika),není to těžké,jsem průměrný student a mam jedničky,dvojky

Je to ale zbytečně dlouhý(já mam 3,5roku),tím,že je to opakování tak by to stačilo tak na dva roky).
Ale zjistila jsem,že zdravotnictví není nic pro mě a tak se hlásím na VŠ v jiném oboru.
Jinak vrchní ani staniční sestrou co já vím může být i sestra co nemá VOŠZ nebo VŠ(ale stejně si to musí většinou dodělat dálkově),do těchto pozic se to nějak ,,volí" ale nemyslím,že by nějaká komise řekla?,,Ta má vošku tu jmenujem na vrchní."To je spíše o délce praxe.
Na voškách je dobré to,že máš hotovou nástupní praxi(máš-li to na 3,5roku)takže teoreticky bys měla být ve vyšší platové třídě(pokud teda pro absolventy voš nějaká je)a když školu absolvuješ tak dostaneš nějaké kreditní body kvůli registraci.
Na voškách je snad i praxe více než na VŠ,ale zhlediska platových tříd je lepší volbou VŠ,co si budeme povídet,zdr.sestry jsou mizerně placený

Zdraví Lucík
reagovat zde