Ahojky, potřebovala bych pomoct s výpočtem průběhu funkce 2x na druhou + 2x + 8 to celé lomeno x. Předem moc děkuji
průběh funkce
14.01.2008 18:04:35, misa, zhlédnuto: 190x, reakcí celkem: 9Reagovat na příspěvek
-
(14.01.2008 19:10:20, Radek) Ahojky. To se nám tu rozmohly, průběhy funkce. Já nemám moc času všechny ty věci počítat, zkus to sama, ale přecijen chci trochu pomoct -pro kontrolu pak mrkni na následující graf - www.vejska.cz/profiles/radek-lexa/files/prubeh.xls (od řádku 50) a věz že: Defin. obor je R - {0}, limita v -nekonečnu = - nekonečno, v nule zleva = - nekonečno, v nule zprava = nekonečno, v nekonečnu = nekonečno.
Funkce má lokální maximum v x=-2, lokální minimum v x=2. Je rostoucí v (-nekon, -2), klesající v (-2, 0), klesající v (0 , 2), rostoucí v (2, nekon). Inflexní bod neexistuje (x=0 není v Df), ale ta nula je přesto určitý předěl - v intervalu (-nekon, 0) je funkce konkávní, v (0, nekon) je funkce konvexní. Asymptoty jsou: osa y (tj. x=0), funkce y (asympt) = 2x + 2 --- (přijde se na to tím že čitatele vydělíš jmenovatelem té funkce - tak jako nahrubo - a vyjde ti 2x + 2).
Přeju zdar a ať ti to vyjde reagovat zde -
(14.01.2008 21:11:21, misa) ahoj Ráďo, moc děkuju, může jenom pro kontrolu zeptat jestli vyšla druhá derivace 16x/x na čtvrtou? Moc jsi mi pomohl, teď už zbývá jen udělat zkoušku, mám to jak deadline, tak snad se povede. Ještě jednou díky...pa reagovat zde
-
(14.01.2008 21:13:50, misa) jo a promiň, že tě tak moc otravuju, ještě by mě zajímala první derivace jestli jsem ji vypočítala dobře, vyšla mi 2x na druhou - 8/ x na druhou. reagovat zde
-
(14.01.2008 21:21:50, Radek) ano, první derivace (2x^2 - 8)/(x^2), druhá derivace 16x/(x^4). reagovat zde
-
(14.01.2008 21:24:48, misa) ale to mi pak tomu neodpovídá tvůj obrázek, když jsem z první derivace počítala stac. body taky mi to mi vyšlo (2;10) a (-2;-6), asik mám někde chybu reagovat zde
-
(14.01.2008 21:29:23, Radek) To je správně, tak to vychází i v tom grafu. (x-ová souřadnice, y-ová souřadnice) - najeď šipkou do míst kde je v grafu to minimum resp. maximum a uvidíš - nebo se podívej tabulky x a y nad grafem. reagovat zde
-
(14.01.2008 21:35:57, misa) a můžu prosím ještě poslední dotaz? prochází šikmá asymptoty body (-1;2)? reagovat zde
-
(14.01.2008 21:37:12, misa) jinak seš fakt super, že tady tak pomáháš, nemám v okolí nikoho kdo by mi s tím pomoh tak se obracím s pomocí sem. ještě jednou moc díky. pa reagovat zde
-
(14.01.2008 21:49:03, Radek) prochází bodem (0,2), a další bod třeba (-1,0). Zkus si dosadit do y = 2x + 2.
To nic, rádo se stalo. reagovat zde
Podobné příspěvky:
- >>> PRŮBĚH FUNKCE - Ostatní
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 15.09.2024 09:58:48.