Status studenta

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 03.01.2008 19:19:55, Nastasija, zhlédnuto: 1299x, reakcí celkem: 6Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhojte,

mám dotaz ohladne statusu studenta. Som zo Slovenska, ale chcem ísť študovať do čiech. Avšak prvý rok (popr. dva) chcem študovať dialkovo (kombinovné štúdium). Chcem sa spytat ci budem mat status studenta, a ak nie, tak ako je to s poplatkami (resp. so zdravotným a socialnym poistením a pod.). Potom by som chcela zacat studovat druhu VS ako denne studium popri kombinovanom.

Ak raz stratim status studia (napr. ze po maturite nenastupim na VS hned ale az o rok o dva) mozem ho ziskat znova (tym zo o 2 roky po maturite pojdem na VS)??

Ozaj, a neviete este ako je to zo ziskanim obcianstva v CR?? Ake su tam podmienky??

Za odpovede vopred dakujem.

Email: novalleepoboxsk
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.01.2008 20:08:20, Lůca) Ahojky, zkusím ti poadit, ale nejsem si tak úplně jistá jak to je (pokud budu plácat blbosti, tak mě někdo vzdělanější určitě opraví :)

    Pokud budeš studovat dálkově, popř. kombinovaně, status studenta určitě nemáš. Jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním si přečti v příspěvku Ukoncení studia na VS-HELP!!! z 02. 01. 2008, 13:01:20. Navíc rodiče přijdou o přídavky na děti (ale možná to je na Slovensku jinak, u nás rodiče o přídavky přijdou), nemáš nárok na ubytovací stipendium + samozřejmě nemáš studentské slevy (doprava, kina, divadla...)

    Pokud později začneš studovat druhou školu, ztrácíš nárok na ubytovací stipendium (i když jí budeš studovat prezenčně, nárok na něj máš pouze při studiu jedné VŠ prezenčně).
    Jak je to se získáním občanství opravdu nevím :( reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.01.2008 23:32:05, Radek) nevím co si tady kdo přesně představuje pod statusem studenta, ale myslím že kdo je student (i kombinovaný), je student :). Je pravda, že některé městské dopravní podniky mají v podmínkách poskytnutí slev (ve formulářích k vyplnění školou) podmínky, kdy sleva neplatí. A stejně tak je tomu u ISIC karty (v nějakém formuláři jsem viděl, že studium musí být nejméně 15 hod. přímé výuky týdně aby mohla být tato mezinár. studentská karta přidělena).
    Ubytovací stipendium - tak na to by měl mít nárok každý kdo má trvalé bydliště mimo okres školy (možná platí jen pro prezenční studium, to je možné). Pokud má člověk dvě studia, může mít stipendium pochopitelně jen na jedno z nich. (není mi jasné proč by neměla mít nárok, viz též příspěvek Jany).
    Státní občanství ČR: tak hlavně musíš mít 5 let trvalý pobyt v ČR a převážně se tu zdržovat. viz portal.gov.cz - životní situace - vyhledávání: občanství reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.01.2008 23:40:58, Radek) - nabytí státního občanství ČR udělením. (tam se o tom píšou info)
    Jestli chceš občanství rychleji, tak výjimky jsou třeba na svatbu s občanem ČR :).
    Řeší to zákon 40/1993 Sb. o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky - viz portal.gov.cz - zákony - zadat do vyhledáv.
    reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.01.2008 23:42:58, Radek) získáním občanství ČR se ztrácí to původní občanství co jsi měla. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (04.01.2008 10:45:58, tamara) bratr studuje dálkově a co vím já, tak žádné studenstké výhody nemá, žádné slevy - kino, divadlo, ani v městské dopravě,neuznávají ho jako studenta, co se týče zdravotního, to za něj platí zaměstnavatel, když by nepracoval, musel by si ho platit sám, snad kolemm 990 kč měsíčně, sociální - to nevim.. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (04.01.2008 15:08:06, Lůca) Asi teda máte pravdu, já jsem vycházela z toho co psali v časopise StudentIN v čísle 1, ročník 5. Citace: Pokud navyšujete standardní dobu studia nebo během studijních let změníte obor či začnete studovat něco jiného, automaticky ztrácíte právo na ubytovací stipendium. To zacnete studovat neco jineho jsem brala jako neco dalsiho :) reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Status studenta - pomaturitní studium (rok po odmaturování) - Ostatní
  2. status studenta - Ostatní
  3. Status studenta - 26 let - Studentské výhody
  4. Navazující Mgr. obor jen pro udržení statusu studenta - Výběr vysoké školy
  5. Status studenta - Informace o studiu
  6. Status studenta - Studentské výhody
  7. Udržení statusu studenta + dotazy k ČZU - Informace o studiu
  8. Status studenta - Studentské výhody
  9. status studenta - Univerzita Karlova
  10. Status studenta - pomaturitní studium - Studentské výhody

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.