(04.12.2013 17:18:55, Karlíto)
Ahoj, přikládám referenci na VŠKV, která dostala od studentů VŠKV nejvíce liků, tak snad to někomu pomůže při rozhodování.
Škola se pomalu vyhrabává z velkých problémů. Mrzí mě, že už škola neumožnuje přestup z bakaláře na magistra na klasická práva. Dřív to byla totiž běžná praxe, ale bylo to údajně ve skutečnosti nelegální. Takže od tý doby, co si došlápla AK na Plzen s kterou byla VŠKV ve spojení, už nechodíme dále dodělat 2 roky na Mgr, aby z nás byli právníci. Na škole učili osobnosti typu Grosse a několika dalších nevzdělanců, ale kdo by chtěl jít učit někam do Varů, že jo. Prostěto kvalitní pedagogické obsazení je dlouhodobě docela problém, k tomu přibyly i problémy se zázemím, které už jsou snad vyřešeny. Jedinou útěchou je tak většině asi hlavně snadné studium.Předměty sice vypadají jako na právnických fakultách, ale probere se to tak strašně letem světem, že než se stačíte zorientovat, už jdete zase na něco jiného. Na zkouškách na nás nároční příliš nebývají, chtějí opravdu jen základy. Mrzí mě, a to asi nejvíc, že je vidět, že to fakt není příliš prestižní škola, což se nejlíp pozná na osazenstvu, nenapadlo by mě, že já, jakořto gymnazistka, budu někdy VŠ studovat ve třídě plné lidí z středních odborných učiliští, strojáren a obchodních akademií.

Užitečnost příliš velká taky není, nevím, kde budu hledat uplatnění.
reagovat zde