Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Vložit nový.
Kategorie.
Vysoké školy.
Přidej se k nám.
Anketa.
Pracuješ při studiu?

Částečně (34%)
 
Na plný úvazek (35%)
 
Nepracuji (30%)
 

Celkový počet odpovědí: 3132.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Jak vidím VŠKE zpětně jako bývalý student

Kategorie: Vysoká škola Karla Engliše, a.s.


29.10.2016 16:10:16, David Racek, zhlédnuto: 2385x, reakcí celkem: 0 
Hlavní obrázekBývalý student pohledem zpět na VŠKE. Co mi dala a co ne. Pomohlo mi vystudování VŠKE k nalezení uplatnění?

Byl rok 2010 a uběhly mi zrovna 3 roky studia na Vysoké škole Karla Engliše . Společnost se potýkala s "ekonomickou krizí" a na straně firem byla jakási nevůle investovat do nových zaměstnanců. Ale nejprve o škole.

Na Vysokou školu Karla Engliše jsem nastoupil v roce 2007 po vystudování gymnázia. Upřímně, vůbec mě netrápilo, že je soukromá. V tomto roce to bylo strašně moderní řešit a já, s úsměvem na rtu, stále nevím proč. Když to zkrátím, měli jsme mnoho učitelů z jiných státních škol a skripta byla úplně totožná, jako z jiných škol, nejčastěji z VUT. Takže v tomto problém nevidím. Výhodou soukromé školy je hlavně poměr školy k vám samotným. Zde jste klient a ne jakési děcko z davu lidí, které si vysokoškolský profesor, inženýr, či magistr nemá šanci ani zapamatovat. A to byla veliká přednost této školy. Měl jsem velmi osobní a blízký přístup lektorů, co mě zajímalo, to mi vysvětlili a mně osobně tento přístup vyhovoval. Málokdy jsem narazil na odpověď typu "na to máte skripta" doučte se to, pokud to příště neuděláte, budete opakovat ročník nebo nedostanete kredity. Takže i po stresové stránce, byla škola velmi příjemná . Zde prostě platilo "kdo chce, ten se naučí".

Mnoho lidí se na soukromé školy dívá jako na „ulejvárnu“. Pro mě osobně je to zvláštní, když si vzpomenu, co vše jsem slyšel od svých kamarádů ze státních škol. To, co se na státních školách občas děje, taky nechápu. Věci typu dva ročníky zakončené v jednom roce, diplomky do 5 dnů, diplomky na zakázku, atd. Takže dle mého soudu se dá na každou školu vytáhnout spoustu zajímavostí, ale přitom nejvíce se mluví právě o soukromých vysokých školách. Řekl bych, že je to prostě jakýsi společenský trend. Mimochodem Vysoká škola Karla Engliše má platnou akreditaci od Ministerstva školství , takže co více řešit... Sice tak trošku tuším, jaký byl přístup minulých majitelů školy, ale tomu již tak není a mnoho věcí se od té doby posunulo dál.

Co se týká mého vstupu do praxe, zde se mi to hodnotí trošku hůře, protože byla ekonomická krize a celkově firmy nenabíraly nové lidi. Když už někoho nabíraly, tak si vybíraly lidi na základě praxe a vůbec ne na základě vystudované školy. Dnes může být situace jiná, a tak ji zcela objektivně nemohu zhodnotit. Každopádně, když to vezmu dle uplatnění, mnoho mých kamarádů s vystudovanou statní školou skončilo v IBM a dělají něco, co ani nestudovali. Za to já mohu říci, že se věnuji pracovně oboru, kterému jsem se na VŠKE věnoval a vystudoval jej.

Kdybych si měl vybrat znova, neměl bych problém jít na VŠKE znova . Mnoho lidí stejně pokračuje dále na magisterské studium a nikdo z mých "kolegů", jak se na vysoké škole říkává, neměl problém pokračovat dál na státních i soukromých školách.

Email: david-raceseznamcz, Web: http://www.vske.cz/cz

Podobné příspěvky:
  1. Jazyková vybavenost zaměstnanců jako nezbytnost v konkurenčním boji - Zajímavosti
  2. Zentiva pošesté oceněna jako nejlepší zaměstnavatel ve svém oboru - Novinky
  3. Jan Stokláska, student VŠMIE, míří na XXI. olympijské hry do Vancouveru - Vysoká škola podnikání a práva, a.s.
  4. VŠMIE zavádí mobile learning jako nejmodernější formu výuky - Vysoká škola podnikání a práva, a.s.

Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.